Tekaški pozdrav jeseni

SEŽANA

11 11
 2017

Jesenski pozdrav tekačev v izvedbi Zavoda za šport, turizem in prosti čas Sežana se je letos datumsko ujel z martinovanjem in udeležencem tega, le delno tekmovalnega teka s poudarjeno rekreativno noto (razen najhitrejšim časov niso merili) ponudil priložnost, da uživajo v bogatem dogajanju tega za Kras pomembnega praznika.

Približno 700 tekačev vseh starosti se je udeležilo Krasove desetke in Vinakrasove petke, kakšnih 500 je bilo šolarjev in mlajših otrok na krajših tekih, tem pa se je pridružilo 50 pohodnikov. Vreme jim je bilo naklonjeno; sonce se je sicer skrivalo za oblaki, a dežja ni bilo, pa tudi temperatura je bila ravno pravšnja za uživaški tek v naravi.

Na dobrih desetih kilometrih najdaljše proge od Sežane do Orleka in nazaj sta slavila olimpijec Anton Kosmač in Ajdovka Klementina Lemut, ki dokazuje, da je hitra tudi na ravnini, ne samo na gorskih tekih. Veteranka Sergeja Lipušček, večkratna primorska prvakinja PPT, je bila tretja.
Tokrat so organizatorji pripravili še krajši, petkilometrski tek od Orleka (na start so vozili avtobusi) do Sežane, s katerim so dopolnili svojo ponudbo razdalj. Simon Strnad je preizkušal zdravje ahilovih tetiv, ki so očitno zdržale, saj je zmagal, med ženskami pa je bila najhitrejša Kristina Bele, tudi ona že prvakinja PPT.

 

Izidi:

Krasova 10-ka, moški:

  1. Anton Kosmač 34:17
  2. Peter Kastelic 35:13
  3. Urban Laurenčič 36:22

Ženske:

  1. Klementina Lemut 40:08
  2. Jasmina Jelovšek 40:39
  3. Sergeja Lipušček 41:40

Vinakrasova 5-ka, moški:

  1. Simon Strnad 17:30
  2. Anej Likar 18:53
  3. Anže Lenarčič 19:51

Ženske:

  1. Kristina Bele 20:35
  2. Kristina Vanceta 20:59
  3. Rebeka Gnezda 21:40

 

sezana-start2

V prvi vrsti se je na startu desetke večina favoritov držala skupaj. Z leve: Kosmač, Laurenčič, Kastelic, Lemut, Jelovšek. Tej peterici se ja na stopničkah pridružila Sergeja Lipušček.

 

seana-fabio
Starosta primorskih tekačev, Izolan Fabio Ivančič, je opravil s petkilometrsko progo in na cilj po običaju prinesel jesensko cvetje.

 

seana-seana

Tekači so napolnili ulice Sežane.

 

Fotogalerija je na povezavi.

 

VJ