Statistika Pušeljca gorskih tekov

DOBRAVLJE

(PRI AJDOVŠČINI)

31 10
 2017

Zvesta udeleženka in spremljevalka primorskih tekov Valentina Čufer si je vzela čas in pripravila statistični pregled dosedanjih tekmovanj Pušeljca gorskih tekov, v okviru katerega vsako leto nagradijo gorske tekače, ki so odtekli vse štiri teke (K-B-K, Ratitovec, GM4O ali UPT, Črna prst).

Pušeljc je doživel pet izvedb, prva je bila na sporedu leta 2013. V Podbrdu, po razglasitvi izidov prvega gorskega teka v Sloveniji, na Črno prst, so prvo leto razdelili 38 priznanj, v naslednjih letih pa 40, 34, 43 in 45, največ torej letos. Skupaj 45 priznanj za opravljen celoten cikel primorsko-gorenjskih tekov je prejelo 25 tekačic, še 155 priznanj pa je šlo v moške roke, tekačev je bilo 85.

Vseh pet sezon si je priznanja priborilo sedem tekačev, ob edini ženski Mihaeli Tušar še Janez Cankar, Anton Knavs, Borut Mlakar, Slavko Prezelj, Pavlo Šorli in Brane Tavčar. Po štirikrat so bili uspešni Špela Malovrh, Marija Moser, Boris Drole, Jože Košir in Slavko Kržič. Po trikrat so slavili tri ženske in deset moških, po dvakrat štiri ženske in 18 moških, po en Pušeljc pa je odteklo 15 žensk in 47 moških.

Tabele najdeš na povezavi.

Podrobnosti o Pušeljcu so objavljene na povezavi.

 

puseljc2017
Tako se je 2. septembra pred fotografske aparate v podbrškem gasilskem domu postavila večina od 45 prejemnikov letošnjih nagrad Pušeljca, skupaj z organizatorji.


VJ