Mravljetova okrepčevalnica v Strunjanu tudi letos

STRUNJAN

05 04
 2017

Tudi na četrtem maratonu v slovenski Istri (Intesa Sanpaolo Bank 4. Istrski maraton) bodo Dušan Mravlje, Gostilna Strunjan in Ljudstvo tekačev pripravili svojo, neuradno okrepčevalnico ob progi, poimenovano Dušanov stil.

Postavljena bo na istem mestu kot na prvih treh maratonih, v Strunjanu, tik ob Gostilni Strunjan. Letos bodo po piranskem koncu tekli maratonci, kar pomeni, da bo gneče manj kot sicer, zato ob mizah, na katerih bosta voda in pivo, ni pričakovati gneče. Dušanova okrepčevalnica bo na 17. kilometru.

Posebnost te okrepčevalnice je ponudba piva, seveda v manjših količinah, za okus in spodbudo maratoncem ter spodbujanje prijetnih občutkov med tekom. Dušan Mravlje, eden od dveh ultramaratoncev, ki sta pretekla Severno Ameriko, Avstralijo in Evropo, ni več aktiven, vseeno pa še vsak dan teče – brez teka pravzaprav ne more. In tudi brez piva, ki si ga je znal privoščiti tudi med svojimi ultramaratonskimi podvigi.

Pobuda treh organizatorjev te prav posebne okrepčevalnice je namenjena odpravljanju tabujev glede zmernega uživanja piva na rekreativnih prireditvah in sproščenemu odnosu do teka.

Dušan bo na cilju v Kopru pomagal deliti priznanja najhitrejšim maratoncem.

 

dusanTako je Dušan Mravlje lani delil pivo v Strunjanu.

 

VJ