22. Vipavski tek

VIPAVA

19 03
 2017

TD Burja je svoj Vipavski tek pripravila že dvaindvajsetič. V lepem vremenu se je v nedeljo, 19. marca 2017, merilo 53 tekačev in tekačic, med katerimi sta bila najhitrejša Tine Lavrenčič in Kristina Bele. Tokrat so domači tekači prvič tekli tudi za uvrstitve na občinskem prvenstvu.

Letos so organizatorji nekoliko spremenili progo, zdaj je dolga natanko deset kilometrov, vzponov pa je za 40 metrov. V idealnem vremenu se je merilo 53 tekačev s Primorske in iz Ljubljane, precej je bilo članov tekaških kolektivov iz Vipavske doline, med šest absolutno najhitrejših pa so svoje poslali Triatlon klub Ajdovščina, ŠD Nanos Podnanos in AK Pivka. Prva rekorda nove proge sta postavila Tine Lavrenčič, 27-letni triatlonec, in Kristina Bele, med drugim že tudi prvakinja PPT.

V moški konkurenci sta bila razred zase Tine in Nejc Lokar, njuna prednost na cilju pred Nejčevim klubskim kolegom iz ŠD Nanos Simonom Strnadom je znašala kar tri minute. Nejc je ves čas diktiral tempo in se skušal otresti triatlonca, toda ta je imel dovolj moči, da se ga je uspel držati do cilja in ga v finišu tudi prehiteti. Četrti je bil še en veteran, Borut Malavašič iz ŠD Nanos, peti pa je bil balinarski šampion Anže Petrič iz Gradišča, aktualni evropski podprvak. Dan prej je uspešno začel play-off v italijanski prvi ligi, za razvedrilo pa je tudi tokrat prišel na domači tek - in znova dokazal, da ima tudi za tek ustrezne gene.

V ženski konkurenci je v podobnem dvoboju tekačice Kristine Bele in triatlonke Anje Klančnik slavila tekačica s šestimi sekundami prednosti, pred tretjo Tajdo Praček pa sta prvi dve imeli dobre štiri minute prednosti. Za Kristino je bila to druga tekma vikenda, v soboto je tekla na Jesenicah za gorenjski tekaški pokal (bila je druga), a očitno ima že na začetku sezone v nogah dovolj moči.

Tekači so bili deležni golaža s polento in sladoleda, ob običajnih pijačah in sadju, za domov so jim organizatorji razdelili še nekaj priboljškov, najhitrejši pa so prejeli steklenico vipavskega vina.

Start in cilj sta bila v vipavskem športnem parku, ki ga tačas preurejajo. Tako tekači kot drugi atleti od Podnanosa do Ajdovščine se veselijo tartana in drugih pridobitev v parku, s katerimi se bo raven atletike lahko precej dvignila.

Naslednjo nedeljo, 26. marca 2017, bo TD Burja spet v akciji, pripravili bodo Gradiški tek, ki sodi med Primorske gorske teke.

 

Izidi:

Moški, absolutno:

  1. Tine Lavrenčič (Triatlon klub Ajdovščina) 34:11
  2. Nejc Lokar (ŠD Nanos) 34:12
  3. Simon Strnad (ŠD Nanos) 37:17

Ženske:

  1. Kristina Bele (AK Pivka) 44:44
  2. Anja Klančnik (Triatlon klub Ajdovščina) 44:50
  3. Tajda Praček (Triatlon klub Ajdovščina) 49:10

Zmagovalci kategorij:

Edi Benko (Ajdovščina), Tine Lavrenčič, Nejc Lokar, Uroš Medvedec (Triatlon klub Ajdovščina), Borut Malavašič (ŠD Nanos), Simon Strnad, Robert Petrovčič (AK Pivka), Štefan Lešnik (Ljubljana), Tajda Praček, Kristina Bele, Polonca Gričar

 

vip-start
Start teka.

 

vip-finis
Finiš Tineta Lavrenčiča (desno) in Nejca Lokarja.

 

vip-kristina
Kristina Bele je zmagala med ženskami.

 

vip-zmagovalci
Najhitrejši na 22. Vipavskem teku.

 

vip-obcinsko
Najhitrejši na vipavskem občinskem prvenstvu. Anže Petrič je prvi z leve.

 

Fotogalerija je na povezavi.

VJ