Štafeta Ljudstva tekačev Bovec-Koper tretjič

PRIMORSKA

26 03
 2017

Ljudstvo tekačev bo v soboto, 1. aprila 2017, pripravilo štafetni tek od Bovca do Kopra. Po obuditvi bovškega maratona v septembru 2016 bo v letošnjem letu najprej na vrsti aprilski Intesa Sanpaolo Bank 4. Istrski maraton, tako da se morata maratonska iskra in pozitivna energija iz Posočja vrniti v Istro do 8. aprila 2017. Tako so namreč prepričani tekači, ki so tekli že v prvi in drugi štafeti prek Primorske (2014 in 2016), in ker je takšna njihova volja, bo Ljudstvo tekačev štafeto pripravilo še tretjič. Vsi, ki želite sodelovati, boste dobrodošli, ne glede na razdaljo, ki jo nameravate preteči. Ljudstvo tekačev bo spet tekaško povezalo Primorsko.

Največ pomoči štafetni projekt vselej dobi v Bovcu. Tokrat bodo Bovčani za pot od Bovca do Tolmina poskrbeli še bolj samozavestno kot prvič in drugič. Lani so namreč dokazali, da znajo in zmorejo, Bovec maraton so izpeljali tako, kot so napovedali, in tekači so Posočje zapuščali z odličnimi občutki. Bovec maraton, katerega prva odlika je sožitje s čudovito naravo, je izpolnil in presegel njihova pričakovanja. Na vrsti je maraton v Istri, prav tako poln zanimivosti, le da bo Sočo in gore zamenjalo morje.

Pripadniki Ljudstva tekačev, zbrani okrog istoimenskega spletnega portala, bomo 1. aprila 2017 s štafetnim tekom Bovec-Koper povezali sever in jug Primorske. Start bo v središču Bovca ob 5.00, v Kopru pa bo štafetno palico predstavnica društva Istrski maraton prevzela ob izteku dneva, najverjetneje okrog 23. ure.

Štafeta je oblika neformalnega druženja prijateljev teka. Udeležba je prostovoljna, vsak tekač poskrbi za svoje potrebe, na poti upošteva prometne predpise in sam skrbi za svojo varnost. Bo pa zagotovljena tudi pomoč predstavnikov LT, na celotni trasi bosta tekače spremljala organizatorja iz LT z vozilom.

Kandidati za sodelovanje v štafeti naj se do 24. marca 2017 prijavijo na e-naslov:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.,
lahko pa tudi pokličejo na
telefonsko številko 031/618-952 (Venčeslav).

Podrobnejši načrt bo narejen na podlagi prijav, organizator bo skušal v čimvečji meri upoštevati želje posameznih tekačev, potrebnega pa bo nekaj usklajevanja odsekov in terminov na trasi.

Predvidena trasa:

Bovec-Kobarid (Napoleonov most) 22 km odhod ob 5.00
Kobarid-Tolmin (krožišče na glavni cesti) 17 km prihod v K. ob 7.15
Tolmin-Kanal 19 km prihod v T. ob 9.00
Kanal-Solkan (parkirišče pri mostu) 20 km prihod v K. ob 11.00
Solkan-Bilje 12 km prihod v S. ob 13.00
Bilje-Zagrajec 17 km prihod v B. ob 14.00
Zagrajec-Dutovlje 15 km prihod v Z. ob 16.00
Dutovlje-Sežana (športni center) 12 km prihod v D. ob 17.30
Sežana-Boljunec 14 km prihod v S. ob 18.45
Boljunec-Koper (Taverna) 15 km prihod v B. ob 20.15

Prihod v Koper je predviden med 22. in 23. uro.

Razdalje so približne, prav tako urnik, ki se lahko še spreminja. Trasa meri (približno) 163 kilometrov, možno je še tudi njeno spreminjanje v dogovoru s tekači. Ti prenašajo 0,2-kilogramsko štafetno palico iz aluminija, dolgo 15 cm in premera 2,5 centimetra. Osnovna naloga je preteči vso razdaljo, na posameznih odsekih lahko sodeluje poljubno število tekačev.

 

stafeta 2017

Počasni, a drzni so med najzvestejšimi udeleženci štafetnega teka prek Primorske. Posnetek je od lani.

VJ