3. Maratonina del Collio

KOPRIVNO (CAPRIVA DEL FRIULI)

29 01
 2017

Društvo Gruppo marciatori Gorizia je v nedeljo, 29. januarja 2017, v vasi Koprivno (Capriva del Friuli) na Goriškem tretjič pripravilo svoj polmaraton, imenovan Maratonina del Collio (Mali briški maraton).

Na cilju so našteli 395 tekačev, med njimi 25 Slovencev, zastopanih pa je bilo sedem držav. Skupaj s pohodniki, ki so tudi sodelovali, se je v Koprivnem rekreiralo skoraj tisoč ljudi. Organizatorji niso zahtevali zdravniških potrdil ali tekaških kartonov, kar je zdaj v sosednji državi že redkost. Tek je potekal v idealnem vremenu, nekateri tekači so se celo pretoplo oblekli. Odlična organizacija in čudovito okolje gričev z vinogradi sta prav tako prispevala k dobremu razpoloženju. Vsekakor zna takšen pristop organizatorjev v prihodnje privabiti še nove slovenske tekače.

Med Slovenci je bil najuspešnejši Mitja Krevs (1:07:31), član AD Kladivar Celje, ki je zmagal. Mitja je poklicni tekač, začel je kot srednjeprogaš, leta 2014 je Slovenijo zastopal na dvoranskem SP v teku na 1500 metrov, dvakrat je zmagal na 21-kilometrski progi Ljubljanskega maratona, zmagal pa je tudi že na polmaratonu v Palmanovi. Deveti je bil Mirko Janjatovič (KGT Papež, 1:18:26), tudi zmagovalec v svoji kategoriji. Kategorijski zmagi sta si priborila še Miran Kavs (ŠD Kraški tekači) in Andrej Robič (ŠD Kranjska Gora).

Med dekleti je zmagala Teresa Montrone (1:21:03), Jana Kotar Ilijaš iz DLT Filipides je bila sedma (1:32:49). Zmago v svoji kategoriji si je pritekla Janina klubska kolegica Valda Dornik.

 

cap-start
Pred startom.

 

cap-kristina
Slovenci so bili tudi tokrat na startu (v ospredju Kristina Tozon).

 

cap-prvi
Najhitrejši. V oranžnem je zmagovalec Mitja Krevs.

 

cap-jana

Jana Kotar Ilijaš (levo) je bila v svoji kategoriji druga. Desno predsednik društva Gruppo Marciatori Gorizia Emiliano Feleppa.

 

cap-mirko
Mirko Janjatovič in Mitja Krevs.

 

Fotogalerija je na povezavi.

VJ