Razpis Colskega izziva

COL

20 04
 2021

ORGANIZIRAN BO TAKOJ, KO BO TO MOGOČE. PRIJAVE SO ODPRTE.

Po odpovedi SP v Španiji tekače vabi Javornik


RAZPIS


Društvo Trillek s Cola, v sodelovanju z Združenjem za gorske teke pri AZS (Združenje) in tekaškim portalom Ljudstvo tekačev ter od podpori sponzorjev, bo po odpovedi  svetovnega prvenstva v gorskem teku v Španiji organiziralo gorski tek Col-Javornik za mladinke, mladince, članice in člane. Tekmovanje je odprto za vse, ob povabljenih kandidatih za sestavo državne reprezentance lahko nastopijo tudi drugi tekmovalci. Izpeljano bo skladno z napotki NIJZ glede preventive covid-19, z udeležbo tekmovalci sprejmejo obvezo, da bodo ravnali skladno z njimi ter s splošnimi pravili Atletske zveze Slovenije in Združenja, tečejo na lastno odgovornost. Tek bo izpeljan takoj, ko bo to mogoče.  Skupno število tekmovalcev je omejeno na 200 (po vrstnem redu oddanih prijav).

Kdaj: Nedelja, (datum še ni določen) 2021, start mladink in mladincev ter članic in članov ob 11.00; razglasitev izidov in podelitev priznanj ob 14.00.

Progi: Mladinska dolžine 5.100 m, +403-70 m, start konec četrtega kilometra članske proge; članska dolžine 9.000 m, +629-95 m, start na Colu, pri gasilskem domu, Col 78, kjer bo tudi prijavna služba; cilj za vse pri Pirnatovi koči pod vrhom Javornika; progi potekata po asfaltu, makadamu in po gozdnih poteh; vabljeni kandidati za reprezentanco startajo iz ospredja.

Kategorije: Na mladinski progi mladinke in mladinci, letniki 2002-2005 (skladno s pravili Združenja lahko tudi letnika 2006 in 2007); na članski progi članice in člani letnikov 2001 in prej (lahko tudi mladinke in mladinci letnikov 2002-2005).

Nagrade: Po trije najhitrejši v vseh kategorijah prejmejo pokal Združenja, po osem najhitrejših na članski progi in trije na mladinski progi  tudi denarne nagrade (članska: 1. 200, 2. 150, 3. 100, 4. 80, 5. 70, 6. 60, 7. 50, 8. 40 evrov;  mladinska: 1. 50, 2. 30, 3. 20 evrov); razdeljenih bo tudi nekaj praktičnih daril; razglasitev izidov in podelitev priznanj bo ob 14.00 na mestu starta članic in članov (Col 78).

Vrečka: Vsi udeleženci prejmejo vrečko s sendvičem in plastenko vode/soka; na progi bodo tri okrepčevalnice s pijačo, na cilju pa  tudi sadje in čaj; zagotovljen bo prevoz garderobe na cilj, oddaja pri prijavni službi do 10.30.

Prijave, startnina: Tekači se morajo do vključno (datum bo določen naknadno) prijaviti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., obvezni podatki: ime in priimek, spol, letnica rojstva, na kateri progi bo tekač tekmoval (mladinska ali članska),  e-naslov , telefon, na katerem je tekač dosegljiv); na dan tekmovanja prijave ne bodo možne; startnino 10 evrov se poravna ob prevzemu startne številke in vrečke na dan tekmovanja pri prijavni službi med 8.00 in 9.30.

Preventiva covid-19: Vsi udeleženci prireditve, organizatorji, tekači  in gledalci, nosijo zaščitne maske, tekači si jih snamejo po startu, zagotavlja se medsebojna razdalja 1,5 metra.  Maske na cilju zagotovi organizator. Dezinfekcijska sredstva se zagotovi na prijavni službi, startu, cilju in v prostoru za razglasitev izidov. Prireditev se v celoti izvede na prostem. Toplega obroka ni, prijavna služba,  opremljena z zaščitnimi rokavicami, tekačem razdeli vrečke z vnaprej pripravljenimi sendviči in pijačo v plastenkah. Na okrepčevalnicah osebje toči pijačo v lončke za enkratno uporabo, ob uporabi zaščitnih rokavic. Opravi se samo razglasitev absolutnih izidov na obeh progah, nagrade in priznanja pričakajo nagrajene (ti nosijo zaščitne maske) na zmagovalnih stopničkah (medsebojna razdalja 1,5 m), ovojnice vroči oseba z zaščitnimi rokavicami. Po razglasitvi ni zadrževanja na prireditvenem prostoru. Potek prireditve se prilagodi morebitnim dodatnim  priporočilom NIJZ.

Izidi: Izidi bodo najprej, takoj po razglasitvi, objavljeni na Facebook profilu Ljudstva tekačev.

Dostop do cilja z vozili: Po cesti Col-Črni vrh nad Idrijo  navzgor 4 km, pri oznaki Javornik desno, potem pa naravnost, do Pirnatove koče je še 6 km asfalta in makadama; zadnji odhod s Cola ob 10.40, vračanje v dolino po prihodu zadnjega tekmovalca v cilj.

Informacije: https://www.trillek.si/, https://gorski-teki.si/, http://www.ljudstvotekacev.si/sl/, https://www.facebook.com/groups/425521194203513, 031/618-952 (Venčeslav), 041/621-669 (Sandi), animacija teka na: https://www.relive.cc/view/vMv8V4RR7N6, video proge na: https://www.youtube.com/watch?v=vQy9OOdUw6Q&feature=youtu.be