8. tek Škofije tečejo

BAZOVICA

17 03
 2019

 

ŠD Tekači z obale in OŠ Škofije sta svoj osmi tek na Škofijah izpeljala tako prijazno do tekačev kot prejšnja leta. Na desetkilometrski progi, speljani po Parencani, sta bila najhitrejša med 70 odraslimi tekači  Jaka Grže in Elena Safonova.

Tekači so k izvedbi teka pripomogli s prostovoljnimi prispevki, ki bodo namenjeni v dobrodelne namene. V zameno niso dobili samo teka, temveč tudi številna in slastna okrepčila iz rok prizadevnih organizatorjev (predvsem organizatork, ki jim dirigira Metka Pikl). Vsako leto se na seznam tekačev vpiše nekaj novih, pa tudi kakovost tekmovalcev se vzpenja. Tokrat sta bila najhitrejša Postojnčan Jaka Grže, eden od upov slovenskega teka, in Moskovčanka Elena Safonova, že nekaj časa zvesta pripadnica Ljudstva tekačev in večkratna zmagovalka reXovega teka.  Na krožni stezi nad osnovno šolo se je merilo tudi nekaj več kot 30 otrok. Tokrat je Elena tekla za LT in prispevala tudi fotografije s prireditve, ki jih objavljamo na:

https://photos.google.com/share/AF1QipOjjb1teYKBK6312sJmNX_Bd8G1hhIUwdi4e942dGsqv8aVhnIIv0uPXKfL9UzQ2Q?key=dDFLdENEZm9OSE1HWXZjRVo3d1FjWGxMTUJ0OFp3

 

 

Izidi, absolutno:

Moški:

  1. Jaka Grže (AK Postojna)
  2. Ervin Furlan (ŠD Nanos)
  3. Aljaž Plevnik (AK Postojna)

Ženske:

  1. Elena Safonova (Ljudstvo tekačev)
  2. Marina Andrašič
  3. Pia Mušič (TZO)

 

VJ