Mladi in stari na Trstelj

RENČE, BILJE

02 12
 2016

Člani Društva ljubiteljev teka Filipides so se 2. decembra 2017, tako kot vsako leto, odpravili na devet kilometrov dolgi nočni tek od Renč do vrha Trstelja.

Tokrat je v ne prehladnem vremenu, prijetnem za tek, 600 metrov vzpona premagovalo devet tekačev, od tega kar trije kandidati na članstvo v tem društvu, Simona in Polona, ter Igor, okrepitev južnega krila DLT – slednji je vpis opravil še isti večer, celotno južno (istrsko) krilo pa je že tudi poravnalo članarino za 2017.

Mlajše kolegice in kolege je s prisotnostjo počastil 79-letni starosta primorskih gorskih tekov, dolgoletni član Filipidesa, Albert Lazar, ki so ga nekateri precej mlajši kolegi v klanec komajda dohajali. Skupaj so dosegli cilj, se za dokaz tekaške zmage fotografirali, nato pa so se odpravili k Valdi Dornik v Bilje, kjer se je druščina za obloženo mizo še nekoliko razširila. Valda je tudi tekla, le da se je malo pred vrhom obrnila in pohitela domov pripravljat pogostitev. Ob komentiranju teka smo izvedeli, da Albert (za tekaške kolege Berto) skorajda ne pozna zdravnikov, avto tudi ponoči vozi brez očal, na vzponu na Trstelj pa se niti ni spotil.

V Biljah se je nekoliko premrzla druščina pogrela ob ognjišču Valterja in Valde ter ob okušanju Valdinih dobrot pokomentirala aktualne teme minule tekaške sezone, Miro Vogrič (Berto je njegov tast) pa je poročal, kako je bilo na enomesečnem izletu po Kitajski.

Ob koncu prijetnega večera sta tekače razveselila super torta in prav posebno Miklavževo (malo je pohitel) knjižno darilo za vsakogar, za katerega je poskrbel Božo Faganelj.

Le malo pozneje, po nekaj pičlih urah spanja, sta Berto in Igor že bila na startu Štanjelskega teka, kjer tudi ni manjkalo hribov ...

 

trstelj1
Fotografija na startu v Renčah. Avtor je Igor Mušič, novinar Primorskih novic, ki je tekače pospremil na pot.

 

trstelj2
Takšna je bila tekaška druščina dobro uro pozneje vrh Trstelja ...

 

trstelj4
... to pa je posnetek, ki je nastal v nadaljevanju petkovega večera v kleti Dornikovih.

 

trstelj3
Novi član DLT Filipides Igor Reščič, ob njem pa Simona in Polona, ki sta vabljeni v društvene vrste.

 

Še nekaj fotografij najdeš na povezavi.

 

VJ