Valda Dornik v klubu 60

BILJE

26 08
 2016

Ena najuspešnejših članic DLT Filipides, v svoji kategoriji zelo težko premagljiva Valda Dornik, se je konec avgusta 2016 vpisala v klub šestdesetletnikov (sprenevedanje, da se dam za leta ne sprašuje, je pri tekačih tekmovalcih brezpredmetno, ker praktično vsi startni seznami vsebujejo letnice rojstva).

Pri Valdi prehod iz petdesetih v šestdeseta ni bil problematičen, drži se odlično in le še nekaj njenih vrstnic v Evropi bi morda našli, ki zmorejo toliko kot ona. Vstop v klub 60 je proslavila z žurko na vrtu domače hiše v Biljah. Poskrbela je za presenečenje – zlasti med moškim svetom -, saj je zadevo izpeljala brez alkohola (pohlevni aperol v sicer prostorni posodi bi težko uvrstili med alkoholne pijače). Žurka je bila krasna, polna dobrot iz Valdine kuhinje, nekaj je bilo tudi prispevkov njenih prijateljic, mož Valter je mikrofon napolnil z nekaj manj znanimi dejstvi o boljši polovici, med darili pa se je znašlo tisto, ki so ga pripravili člani DLT Filipides, z najboljšimi željami po še dolgem in uspešnem teku.

Med darili je tudi potovanje po severnem Jadranu, naslednjo soboto, zato bo lahko dan prej, v petek, odtekla še zadnji tek pred nekajdnevno prekinitvijo, etapo štafetnega teka Ljudstva tekačev Koper-Bovec, verjetno na relaciji Bilje-Solkan. Trasa tega teka – ne po naključju – poteka namreč prav mimo njenega doma.

 

valda-dlt
Predstavniki DLT Filipides, s prejšnjim predsednikom Mirom Vogričem na čelu, v družbi s slavljenko. Bili so zastopniki upravičeno odsotnih članov društva.

 

valda-slika
Karikatura-ilustracija tega pomembnega trenutka v Valdinem življenju.

 

valda-alko
Napis na vrtni uti, nad Valterjevo glavo, pojasnjuje, zakaj na mizah ni alkohola. Ni bil potreben.

 

VJ