Dvanajstič na Trstelj

RENČE

15 12
 2017

Vzpon na Trstelj je za člane DLT Filipides zaključil tudi leto 2017. Dvanajstega vzpona se je udeležilo šest tekačev, peterico članov društva je okrepil stalni gost Valter Hvala. Pri kar visokih desetih stopinjah so se, ob razumevanju tistega, ki uravnava vreme (minimalno rosenje), filipidesi iz Renč napotili proti vrhu Trstelja. Tokrat so se zaradi lažjega prevažanja odločili za ekološko prijazen tek do konca asfalta in nazaj do Renč.

Sledilo je druženja v kleti Valterja in Valde Dornik v Biljah, ob rujni kaplici prvega in bogato pogrnjeni mizi druge. Tam so se tekačem pridružili še nekateri drugi člani. Valda se je na začetku izkazala s slastno prekmursko specialiteto langašem, večer pa zaključila s tradicionalno torto s kakijevim premazom. Bilo je dovolj časa za kramljanje ob prasketajočem ognju v kaminu, za izmenjavo komentarjev pravkar končane tekaške sezone in pogledovanje v prihodnje leto. Neizbežno je bil v središču pogovora tragično preminuli kolega Mile, Miljan Slamič, ki se je tekov na Trstelj redno udeleževal.

Predsednica DLT Filipides Jana Kotar Ilijaš se je v imenu kolegov in kolegic Valdi zahvalila za požrtvovalnost in ji izročila nagrado za njen trud, le-ta pa čaka tudi Jadrana Nardina, tokrat odsotnega. Božo Faganelj je - kot vselej - na mizo položil zanimive knjige iz njihove tiskarne in razveselil bralno zagnane tekače.

Filipidesi se bodo spet srečali v soboto, 23. decembra 2017, na dobrodelnem Goricatlonu. Svojo štafeto so poimenovali po pokojnem Miletu.

 

trstelj-jelkaTradicionalni posnetek sredi Renč, pred startom teka.

 

Fotogalerija je na povezavi.

 

VJ