Občni zbor DLT Filipides

NOVA GORICA

28 01
 2016

Člani DLT Filipides so se 28. januarja 2016 v novogoriškem gasilskem domu zbrali na letnem občnem zboru. Od 51 članov, ki so lani poravnali članarino, jih je bilo prisotnih 11. Dnevni red je bil običajen: pregled opravljenega v lanskem letu in delovni načrt za letošnje. Prva novica, ki jo je povedala predsedujoča Jana Kotar Ilijaš, je bila dobra, Jana se je namreč odločila, da bo mandat predsednice društva podaljšala še za eno leto in v tem času skušala najti naslednika/naslednico. Z njo bo še eno leto ostal tudi podpredsednik Marko Peric.

Lani so člani opravili precej dela pri organizaciji tekaških prireditev. V ospredju so bili tradicionalni Tek po Panovcu (78 udeležencev v zelo neugodnem vremenu), zaključek Primorskih pokalnih tekov, 10. kros v Vrtojbi, poletni Grajski tek, novoletni Tek na Trstelj, Goricatlon, Tek na Sabotin, nekateri posamezniki pa so sodelovali tudi pri organizaciji tekov drugih društev. Ob vidnem deležu pri izvedbi Goricatlona so člani DLT Filipides tudi lani negovali humano noto teka, sodelovali so na teku za pomoč slepim in slabovidnim in na teku 10 krogov za 10 nasmehov. Sodelovali so tudi pri izvedbi Banka Koper 2. Istrskega maratona, kjer so upravljali eno od okrepčevalnic, soorganizirali pa so tudi odprti primorski prvenstvi v maratonu in polmaratonu. Delovali sta obe spletni strani s podrobnimi informacijami o PPT in PPK ter reportažnimi zapisi o tekaškem dogajanju. Člani so lani (ob lastnem sofinanciranju) dobili nove trenirke. Tudi tekaški nastopi so bili številni in uspešni, ne samo na primorskih tekih.

Društvo (v njegovem imenu Marko Peric in Jana Kotar Ilijaš) je koordiniralo PPT 2015, kot kaže zadnjič, opravilo pa je tudi najnujnejše priprave za PPT 2016 (koordinacijo po novem prevzamejo Marjan Tavčar, Robi Mikuž in Peter Domevšček). Letos naj bi uradne informacije o PPT objavljali na spletni strani TD Bistrc, izide pa tudi na strani DLT Filipides, pa tudi Ljudstvo tekačev namerava nadaljevati s pripravo reportaž o teh tekih. Dodajmo, da zasnova PPK ostaja kot doslej v rokah Mira Vogriča, glede izvedbe Krosa Vrtojbensko-Biljenskih gričev pa še ni jasno, kdo (če sploh) jo bo prevzel. Na sestanku so predlagali, da bi tudi v letu 2016 zadržali tri odprta primorska prvenstva: 5000 stadionskih metrov naj bi tudi tokrat pripravili v Kopru (ŠD Nova Aurora), polmaraton v Portorožu (Banka Koper 3. Istrski maraton), maraton pa v Bovcu, kjer bodo po 31 letih spet pripravili ta tek. Koliko tekov bo letos sestavljalo PPT, še ni jasno, najverjetneje pa bodo sodelovali tisti, katerih organizatorji bodo pravočasno podpisali pogodbe o sodelovanju.

V letošnjem delovnem programu DLT Filipides so isti teki kot lani, začetek organizacij pa bo že 25. izvedba Teka po Panovcu. Prisotni so se dogovorili, da bo treba letos članarino poravnati do 30. aprila in da bodo ugodnosti, ki jih prinaša članstvo v društvu, lahko uživali samo tisti tekači, ki bodo svojo osnovno člansko obveznost poravnali pravočasno. Članarina ostaja v višini 10 evrov.

 

filipides-obcni-500
Udeležba na občnem zboru ni bila najbolj množična.


VJ