Redni letni občni zbor

NOVA GORICA

29 03
 2018

V prostorih Arcturja so se 29. marca 2018 na rednem letnem občnem zboru zbrali (maloštevilni) člani DLT Filipides. Pregledali so delo društva v minulem letu in se dogovorili za letošnje aktivnosti.

V poročilu predsednice Jane Kotar Ilijaš so bile navedene glavne aktivnosti lanskega leta, v katerem so člani društva kar dvakrat prispevali svoj delež k uspehu dobrodelnega Goricatlona; bili so organizatorji in tekači na dveh izvedbah, ki sta skupno navrgli približno 10.000 evrov, namenjenih za humanitarne namene. Pripravili so dva tradicionalna teka z družabnima zaključkoma, Grajski tek na Vogrskem in novoletni Tek na Trstelj. Sodelovali so na Ljubljanskem in Istrskem maratonu, tekih na italijanski strani meje in primorskih pokalnih tekih, pri tem pa je društvo na nekaterih tekih sofinanciralo startnino.

Delovali sta dve spletni strani DLT Filipides, ki ju urejata Miro Vogrič (osnovna) in Venčeslav Japelj (Ljudstvo tekačev – dodan je še profil na Facebooku). Društvo je po svojih močeh tudi lani skrbelo za tekaško-pohodniške poti v Panovcu.

Udeleženci občnega zbora so se spomnili svojega kolega Miljana Slamiča, lani tragično preminulega na teku v Palmanovi. Tudi njegova smrt na tekaški progi je prispevala k odločitvi, da društvo za svoje člane pripravi temeljit zdravniški pregled v novem športnem medicinskem centru v Kopru. Za pregled se je odločilo pet članov, društvo pa jim je pokrilo četrtino stroška.

Finančno poročilo je pokazalo, da je bil denar, nekaj manj kot 2000 evrov,  porabljen za financiranje s statutom predvidenih stroškov, pri tem pa je nenavadno, da vodenje računov pobere kar dobro tretjino proračuna.

Delovni program 2018 se ne bo bistveno razlikoval od lanskega, potrebno pa bo izčistiti seznam članov, kajti nekateri že leta niso plačali članarine. Ta bo tudi letos 10 evrov, rok za poravnavo te obveznosti se članom izteče 30. aprila 2018.

 

VJ