Občni zbor društva 2017

NOVA GORICA

21 02
 2017

Na rednem občnem zboru DLT Filipides se je 21. februarja 2017 v prostorih Arcturja zbralo 13 članov društva. Dnevni red je bil standarden, pregled opravljenega v letu 2016, finance in načrti za 2017, temu pa so dodali volitve vodstva.

V poročilu predsednice Jane Kotar Ilijaš je osrednje mesto dobila informacija o kandidaturi za denar Fundacije za šport, s pomočjo katere je DLT Filipides v prejšnjih letih vodil Primorske pokalne teke (PPT). Tudi za lansko leto je društvo pripravilo vlogo, za razliko od prejšnjih let pa je bila zavrnjena. Na občnem zboru so ugibali, kaj je bil vzrok za neuspeh. Ugotavljali so, da je večina denarja ostala v Ljubljani, da je konkurenca za ta denar vse hujša, nekatere informacija pa govorijo o tem, da imajo v tem boju že na začetku občinske športne zveze prednost pred društvi. Ob zavedanju vsega tega novi koordinatorji PPT iz TD Bistrc ne mečejo puške v koruzo in skušajo svojo vlogo prilagoditi spremenjenim razmeram. Na občnem zboru so se seznanili z opravljenim delom in načrti za pripravo PPT 2017, z zadovoljstvom so sprejeli novico, da bo pokal, katerega »oče« je DLT Filipides, po zaslugi Marjana Tavčarja, Robija Mikuža, Petra Domevščka in njihovih sodelavcev nadaljeval svojo pot tudi v jubilejni 25. sezoni. Predsednica Jana se je na odločitev fundacije pritožila, edini učinek pritožbe pa je bil obisk inšpekcije fundacije. Ta je sicer ugotovila, da je vse v redu, grenak priokus pa je le ostal.

Lani je članarino plačalo 40 članov (na seznamu jih je 60). S financami ni bilo težav, so se pa po odhodu PPT krepko zmanjšale, tako da plačevanje prej znosnega stroška računovodskega servisa zdaj ni več smiselno. Člani so vodstvu društva naložili, naj poišče cenejšega izvajalca.

Delovni program za letošnje leto je podoben lanskemu. Na njem so izvedbe tekov (med katerimi niti letos ni teka po Panovcu in krosa v Vrtojbi), dobrodelnega Goricatlona, teka na Sabotin, internih Grajskega in novoletnega teka na Trstelj, tudi letos bo društvo sofinanciralo nastope na polmaratonih v Gorici in Palmanovi ter na Ljubljanskem maratonu. Društvo bo še naprej skrbelo za tekaške poti po Panovcu. Obe spletni strani društva, matična in Ljudstvo tekačev, bosta delovali še naprej, na matični so pripravljeni nadaljevati z objavljanjem informacij o PPT, vključno z izidi.

Ker so v Italiji letos zaostrili pogoje za sodelovanje tujcev na njihovih tekih, so v DLT Filipides začeli razmišljati, kako bi svojim članom olajšali dostop do teh tekem. Ugotavljajo, da tu vlada zmeda in da se pogoji razlikujejo od teka do teka. Ker ponekod omejitve ne veljajo za člane mednarodne atletske zveze, bi lahko bila rešitev včlanitev v Atletsko zvezo Slovenije, vprašanje pa je, na katerih tekih bi to sploh olajšalo vpisovanje tekačev. Za zdaj so se v društvu odločili vstopanje v AZS zamrzniti in spremljati, kaj se bo dogajalo v Italiji. Za teka v Caprivi (izven pristojnosti italijanske tekaške federacije FIDAL) in na goriškem polmaratonu letos naj ne bi bilo težav, za polmaraton v Palmanovi – denimo – pa se še ne ve.

Na občnem zboru so se spomnili odsotne kolegice Sergeje Lipušček, ki je v lanski sezoni PPT ponovno zmagala v absolutni konkurenci.
Iztekel se je mandat predsednici Jani in podpredsedniku Marku Pericu. Dosedanja predsednica je pristala, da predsednikovanje podaljša še za leto dni, namesto Perica pa je podpredsedniško mesto zasedel Marko Paškulin.

Delovni sestanek se je nadaljeval z neformalnim druženjem ob prigrizku in žlahtni kapljici.

 

 fili-vsi

Udeležba na občnem zboru niti letos ni bila vrhunska, »zdravo jedro« pa je poskrbelo za sklepčnost.

 

LT pod
Marko Peric je podpredsedniško funkcijo predal Marku Paškulinu.

 

fili-vodstvo
Staro-novo vodstvo: Paškulin, Peric in Kotar Ilijaš.

 

VJ